duurzame beheersing van bladschimmels

Home > Projecten > Duurzame beheersing van bladschimmels
Projectperiode 2022 tot en met 2025

Beheersing van bladschimmels wordt door Nederlandse akkerbouwers ervaren als een steeds groter probleem. Het veranderende, extremere, klimaat en het middelenpakket wat onder druk staat, zijn hiervoor de belangrijkste oorzaken. Daarnaast speelt een sterke maatschappelijke wens om de plantaardige productie te vergroenen.

Bladschimmels zijn efficiënt te bestrijden door op het juiste moment te spuiten met effectieve middelen. Het huidige middelenpakket staat echter sterk ter discussie. Met name de triazolen komen waarschijnlijk grotendeels te vervallen.

onderzoek

In dit mede door BO Akkerbouw gefinancierde onderzoek wordt de effectiviteit van alternatieve producten ingebed in completere, geïntegreerde, gewasbeschermingsstrategieën en teeltsystemen onderzocht. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met Wageningen U&R en IRS.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henk de Vries, Projectleider Akkerbouw

Meer nieuws

Column Pieter Vlaar – Uit de brand helpen

Een prikkelende column van Pieter Vlaar over het verbranden van Italiaans afval door de 'republiek Amsterdam'.

Grote belangstelling tijdens Gewasbeschermingsmiddelen-dagen groenteteelt

Om inzicht te krijgen in de nieuwste middelen en de werking, kwamen circa 100 adviseurs en medewerkers bijeen tijdens de...

Geslaagde bladgewassendag 5 april 2023

De jaarlijkse Bladgewassendag, die plaatsvond op 5 april in Meteren en georganiseerd door Vollegrondsgroentenet, kende een programma waarbij onderzoek, nieuwe...

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.