Historie

Vertify is in 1986 gestart onder de naam Proeftuin Zwaagdijk als regionale onderzoekslocatie voor bloembollen en vollegrondsgroenten. Vanaf 1990 stelde de overheid steeds minder geld beschikbaar voor praktijkonderzoek. Vanwege een landelijke ingrijpende reorganisatie in het landbouwkundig onderzoek besloot Vertify om per 1 januari 1997 als zelfstandige, private stichting door te gaan. Het bedrijf heeft zich inmiddels sterk ontwikkeld en een volwaardige plaats gevonden in het onderzoeks- en kennisnetwerk.

Afb. 1 In 1986 is Vertify onder de naam Proeftuin Zwaagdijk gestart. Het aablik van het bedrijf is in de loop van de jaren ingrijpend veranderd.

In 1986 is Vertify onder de naam Proeftuin Zwaagdijk gestart. Het aanblik van het bedrijf is in de loop van de jaren ingrijpend veranderd.

Afb. 2 Na een periode van groei was het kantoor te klein. In 1998 werd er besloten voor een bovenverdieping van het kantoor.

Na een periode van groei was het kantoor te klein. In 1998 werd er besloten voor een bovenverdieping van het kantoor.

Afb. 3 Voor een verdere ontwikkeling werd in 2008 besloten om nieuwe kassen, lokalen, kantoor, presentatieruimte en opslag bij te bouwen.

Voor een verdere ontwikkeling werd in 2008 besloten om nieuwe kassen, lokalen, kantoor, presentatieruimte en opslag bij te bouwen.

Om de mogelijkheden voor innovatie en groei in de glastuinbouw te vergroten werd in 2012 Demokwekerij Westland overgenomen. Het bedrijf beschikt over een demonstratieruimte voor diverse partijen die een relatie hebben met de glastuinbouw. Deze partijen presenteren hier hun producten. Samen geeft dit een totaaloverzicht van alle technieken die nodig zijn om een kas in te richten. Hierbij kan gedacht worden aan verwarming, water, transport/logistiek, licht en klimaatbeheersing. Vanaf 2017 is Demokwekerij Westland gevestigd in het World Horti Center.

Afb. 4 In 2012 is Demokwekerij Westland onderdeel geworden van Vertify.

In 2012 is Demokwekerij Westland onderdeel geworden van Vertify

Afb. 5 In 2017 verhuist Demokwekerij Westland naar het World Horti Center

In 2017 verhuist Demokwekerij Westland naar het World Horti Center.

In 2021 zet Proeftuin Zwaagdijk haar activiteiten voort onder de naam Vertify. Aanleiding voor deze verandering is de wens om verder te groeien met een frisse en moderne naam met een internationaal karakter. Vertify blijft de proeftuin voor al je onderzoeksvragen.

Voor en achterkant