Wat doen we?

Home > Over Vertify > Wat doen we?

Vertify voert toepassingsgericht onderzoek uit in de vollegrondsgroenten, glastuinbouw, akkerbouw, bloembollen en fruit. Door middel van onderzoek worden nieuw ontwikkelde innovaties getest en geïntroduceerd in de sector. De activiteiten zijn onder te verdelen in drie onderdelen: onderzoek, innovatietrajecten en demonstratie en kennisoverdracht.

Begin 2018 heeft Vertify zich aangesloten bij het Europese netwerk van onafhankelijke onderzoeksinstellingen, genaamd ‘Rhizome’. Dit Europese netwerk biedt de mogelijkheid om experimentele proeven (GEP en GLP) uit te voeren in alle lidstaten van de Europese Unie. Rhizome ontwerpt proefontwerpen voor productgoedkeuring en voor de onderzoeks- en ontwikkelingsfase. Alle leden hebben tien tot dertig jaar ervaring in proefonderzoek.

logo-new

onderzoek

Vertify is marktleider in praktijkgericht onderzoek met als specialisatie plantgezondheid en teeltsystemen. Het bedrijf heeft een unieke positie in het netwerk rondom plantgezondheid met fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen, telers, toeleveranciers van telers, retail en overheid.

Vertify voert onderzoeksprojecten uit naar allerlei product- en procesvernieuwingen voor haar klantengroepen.

Vertify is gerechtigd onafhankelijk toelatingsonderzoek uit te voeren voor gewasbeschermingsmiddelen. Het bedrijf heeft een GLP (Good Laboratory Practice), GEP (Good Experimental Practice) en TNG (Niet-Toegelaten Gewasbeschermingsmiddelen) certificaat om dergelijk onderzoek te mogen doen. Verder heeft Vertify als een van de weinige kennisinstellingen een ISO certificaat. In een ISO norm worden eisen gesteld waaraan een organisatie dient te voldoen wanneer men een ISO certificaat wenst te behalen. Om aan de normeisen te voldoen dient de organisatie haar bestaande managementsysteem kritisch te beoordelen om, indien nodig, bestaande processen en procedures conform aan te passen.

Bloembollen1

Innovatietrajecten

De aanvraag en begeleiding van subsidieprojecten is een belangrijk onderdeel binnen Vertify. Middels subsidies in samenwerking met telers zijn al vele innovaties tot uitvoer gekomen. Vertify houdt zich onder andere bezig met de MIT-regeling, POP3 subsidie, Interreg subsidie en EFRO subsidie.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Demonstratie & kennisoverdracht

Na de ontwikkeling van product- en procesinnovaties volgt de introductie in de sector. Vertify faciliteert voor haar klanten de demonstratie van innovaties aan telers.  De resultaten die uit onderzoeken naar voren komen worden gepresenteerd tijdens diverse open dagen door het jaar heen. Zo organiseren we onder andere in Julianadorp, Zevenhuizen, Dirkshorn, Naaldwijk, Wieringerwerf en Zwaagdijk open dagen en beurzen, die gericht zijn op iedere sector waarin Vertify actief is.

Naast onze eigen locaties worden verspreid over heel Nederland in opdracht demonstratieproeven op het gebied van gewasbescherming, bemesting en rassendemo’s aangelegd. Deze demonstratieproeven worden gebruikt om zowel handel als telers de nieuwste ontwikkelingen te tonen op het gebied van gewasbescherming, bemesting en de nieuwste rassen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.