EFRO Agri Fieldlab Waterstof

Home > Projecten > EFRO Agri Fieldlab Waterstof

De aanleiding

Het Fieldlab Waterstof in Agri moet dé praktijkomgeving zijn waar bedrijven, kennisinstellingen en overheden samenwerken aan waterstoftoepassingen en -infrastructuur.

Doelstelling

Het Fieldlab Waterstof in Agri NHN is een fysieke hotspot voor waterstofinnovatie. Bedrijven en organisaties die aansluiten kunnen hier experimenteren met waterstoftoepassingen in zware machines en onderzoek doen hoe deze toepassingen in de bedrijfsvoering in agrarische bedrijven opgenomen kan worden. Daarnaast kunnen ze diverse onderzoeken doen naar de wijze en mogelijkheden van de inzet van waterstof binnen verschillende toepassingen in de agrarische sector en de impact van deze toepassingen op milieu, natuur en samenleving. Ook wordt er onderwijs ontwikkeld voor technici en overig personeel en kan men plannen ontwikkelen over hoe deze toepassingen opgeschaald kunnen worden voor toepassing in regio Noord-Holland Noord en daarbuiten.

Het doel is ook om verbindingen te leggen met externe stakeholders, zoals gemeenten, banken/verzekeraars, omgevingsdiensten en bedrijfsleven. Hierbij ligt de nadruk op 'samen leren' en kennisdeling, ook met andere ondernemers en projecten.

BEoogde impact

Het Fieldlab Waterstof in Agri moet dé praktijkomgeving zijn waar bedrijven, kennisinstellingen en overheden samenwerken aan waterstoftoepassingen en -infrastructuur.

Beoogde aanpak

Het Fieldlab Waterstof in Agri omvat bij de start vier praktijklocaties (Loonbedrijf Sturm-Jacobs B.V., Rainbow Colors BV, Vertify en Hogeschool Inholland). De locaties hebben elk een eigen doel en opzet, maar kennen ook een duidelijke samenhang.

Meer weten

Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Pieter Vlaar, Business Development Manager.

Pieter Vlaar pasfoto

Pieter Vlaar

06 - 82 11 89 56

Europese Unie
kansen voor west
Rabobank
New Energy Coalation

Meer nieuws

Sorry, we konden geen berichten vinden. Probeer andere zoekterm(en).

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.