Toekomst akkerbouwgewassen besproken tijdens Open Dag Akkerbouw

Home > Actueel > Toekomst akkerbouwgewassen besproken tijdens Open Dag Akkerbouw

Op donderdagavond 13 juli vond bij loonbedrijf Sturm-Jacobs in Wieringerwerf de Open Dag Akkerbouw plaats. Een grote groep telers en anderen belangstellenden uit de sector is bijgepraat over de toekomst van akkerbouwgewassen. De Open dag Akkerbouw werd georganiseerd door Vertify. De avond zorgde voor een goede inhoud en voldoende netwerkmogelijkheden.

 

Er ligt een hoge druk in de agrarische sector. Hoe kan de akkerbouwer hier het hoofd bieden en wat is de toekomst van de gewassen in de akkerbouw. Dit was het thema van de Open Dag Akkerbouw 2023. In een rondgang langs diverse workshops werd door diverse bedrijving invulling hieraan gegeven.

 

Tijdens de rondgang stond Adama stil bij de natuurlijke kiemgroeiregulator Talent®. Dit groene gewasbeschermingsmiddel kan worden gebruikt in de bewaring van de aardappel.

In de presentatie van BASF werd vertelt welke mogelijkheden er zijn in bestrijding van rhizoctonia, één van de grootste gevaren in het telen van aardappelen.

Hoe virussen in aardappelen verminderd kunnen worden, wordt onderzocht door Vertify en de proeven die Vertify voor het project Bean me Up! uitvoert, werden toegelicht. Cosun heeft aandacht besteed aan bladschimmelbeheersing en mogelijkheden in mechanische onkruidbeheersing werd vanuit de PPS Onkruidbeheersing vertelt. CAV Agrotheek was present middels onderzoek naar groene alternatieven in rhizoctonia beheersing en een presentatie van factsheets waarin alternatieven in glyfosaat uit de doeken is gedaan. Hoe met minder gewasbeschermingsmiddelen, bladschimmels beheersbaar zijn heeft Vertify in een stop tijdens de rondgang besproken.

De avond is door de bezoekers positief ervaren en gewapend met meer kennis, kon de avond middels een hapje en een drankje worden nabesproken.

 

De avond werd mede mogelijk gemaakt door: Loonbedrijf Sturm-Jacobs, Cosun, CAV Agrotheek, BASF, Adama.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer nieuws

Grote belangstelling op Open Dag Bolbehandeling 2023

Op woensdag 13 september vond de Open Dag Bolbehandeling 2023 plaats.

Biostimulanten van bol tot in de bodem uitgezocht

Het doel van het project is het mogelijke effect meten van biostimulanten op de vitaliteit van de tulp en de...

Waterdag; ‘Glastuinbouw op de goede weg, maar we zijn er nog niet’

Op 22 juni werd de Waterdag georganiseerd.