Grote belangstelling tijdens Gewasbeschermingsmiddelendagen groenteteelt

Home > Actueel > Grote belangstelling tijdens Gewasbeschermingsmiddelen-dagen groenteteelt

Door het krimpende middelenpakket wordt het juist toedienen van gewasbeschermingsmiddelen van steeds groter belang. Om inzicht te krijgen in de nieuwste middelen en de werking, kwamen circa 100 adviseurs en medewerkers op 19 en 20 april in ochtendsessies bijeen tijdens de Gewasbeschermingsdagen bij Vertify in Naaldwijk.

Het begint inmiddels een traditie te worden dat er Gewasbeschermingsdagen in april voor de groenteteelt en in oktober voor de sierteelt bij Vertify in Naaldwijk wordt georganiseerd. In de ochtenden zijn adviseurs in gewasbeschermingsmiddelen welkom en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Diverse fabrikanten demonstreerden in een rondgang de werking van hun producten en de compacte groepjes gaven gelegenheid om hierover in discussie te gaan. Denk bijvoorbeeld aan toepassing van (oude) bekende en nieuwe gewasbeschermingsmiddelen in de kas op komkommer evenals het effect van middelen gezien in petri schaaltjes.

De bezoekers waren positief gestemd over de gegeven informatie en kreten als ‘goede inhoud’ en ‘ interessante proeven’ waren te horen.

Na deze groenteteelteditie volgen op 4 en 5 oktober 2023 de Gewasbeschermingsdagen die gericht zijn op de sierteelt.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer nieuws

2 op het oog verschillende projecten, vinden elkaar!

Wat houden de projecten 'Samen Boeren voor Drentse bodem' en 'Grondige Aanpak Bodemplagen' in en waarin overlappen zij elkaar?

Thema ‘Virus’ op Open Dag Tulp leeft vooral dit jaar

Hoe kunnen we grip krijgen op virus in tulp?

Column Pieter Vlaar – Uit de brand helpen

Een prikkelende column van Pieter Vlaar over het verbranden van Italiaans afval door de 'republiek Amsterdam'.