Digital Farming

Home > Projecten > Digital Farming

De aanleiding

In het project ‘Digital Farming NHN’ worden drie digitale concepten voor de precisielandbouw doorontwikkeld. Het betreft de doorontwikkeling van systemen voor precisieverspuiting van basis- en overbemesting, precisieverspuiting van gewasbeschermingsmiddelen en precisieverspuiting van onkruidbestrijdingsmiddelen.

Doelstelling

Het doel is een integraal systeem te ontwikkelen voor spuittoepassingen waarbij realtime en in één werkgang per plantje de juiste hoeveelheid middelen (basis- en overbemesting, gewasbeschermings- en onkruidbestrijdingsmiddelen) wordt afgegeven.

BEoogde impact

Met deze systemen is het (verwachte) resultaat dat het mogelijk wordt gemaakt om plantgericht te spuiten. Hierdoor kan met fors minder kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen en onkruidbestrijdingsmiddelen geteeld worden. Emissies van schadelijke stoffen naar bodem, water en lucht worden hiermee sterk gereduceerd. Tegelijkertijd worden ook de opbrengsten verhoogd omdat de planten sterker en gezonder groeien waardoor minder uitval optreedt..

Beoogde aanpak

Nieuwe technieken, sensoren en snelle computers maken het mogelijk om met een hoge mate van precisie meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen toe te dienen. De slag die we met dit project willen maken, is de technologie integraal (plug and play) toepasbaar te maken (plug and play), in het bijzonder in de bloembollen- en uienteelt. Meer specifiek gaat het dan om de afstemming van systemen en uitwisselbaarheid (‘interoperabiliteit’) van software.

Meer weten

Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Pieter Vlaar, Business Development Manager.

28 Pieter Vlaar

Pieter Vlaar

06 - 82 11 89 56

efro vlag

Meer nieuws

Documentaire serie Fieldlab Bol

In Fieldlab Bol zoekt een koplopergroep van dertien bollentelers in het Noordelijk zandgebied naar duurzame oplossingen voor de bollenteelt. In...

Documentaire serie deel IV; Terugblik op de voortgang in project ‘digital farming’

In deze vierde en afsluitende aflevering in onze documentaire serie over precisiespuiten blikken we terug op de voortgang die in...

Kennisdag Smart Farming 10-03-2022

Op 10 maart vond de 2e Kennisdag Smart Farming bij Loonbedrijf Sturm-Jacobs in Wieringerwerf plaats.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.