EFRO Evergreen

Home > Projecten > EFRO Evergreen
Projectperiode 2016 tot en met 2020

Door de toenemende mondiale behoefte aan voedsel is het noodzakelijk om steeds zorgvuldiger om te gaan met de beschikbare grondstoffen. Het landschap en de water- en bodemkwaliteit staan onder druk. Dit vereist een continue en niet aflatende inzet op duurzaam bodembeheer, groene gewasbescherming, vermindering van ziektes, verhogen van voedselveiligheid, versterking van de biodiversiteit, vermindering van energieverbruik en toepassing van technologische innovaties zoals automatisering en robotisering.

In het project Evergreen wordt invulling gegeven aan deze opgave. 26 mkb-bedrijven en 6 kennisinstellingen werken nauw met elkaar samen. Het doel is om het agricluster in Noord-Holland Noord te versterken middels een duurzame samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen.

Deze samenwerking wordt gebundeld in de onderstaande programmalijnen:

  • Duurzaam Bodembeheer: ontwikkeling en valorisatie van agri-ecologische vernieuwingen voor Duurzaam Bodembeheer en vergroening gewasbescherming (in bollenteelt, akkerbouw en fruitteelt)
  • Teelt-de-grond-uit: ontwikkeling en valorisatie van technologische vernieuwingen voor Teelt-op-water-uit technieken
  • Clusterversterking: delen van kennis en stimulering innovaties in Noord-Holland door middel van borging van samenwerking van de agribedrijven en kennisinstellingen in bestaande netwerken en door inrichting van Living Labs.

Het project Evergreen is mede mogelijk gemaakt met steun vanĀ  het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie (EFRO), met als doelstelling de agribusiness in de kop van Noord Holland verder te ontwikkelen.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs Blind, Projectleider Teelt op Water en Bedekte teelten.

Logo's Evergreen

Meer nieuws

Sorry, we konden geen berichten vinden. Probeer andere zoekterm(en).

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.