Cultivation for compounds

Home > Projecten > Cultivation for Compounds
Projectperiode 2022-2026

Vertify, Cultivators en World Horti Center hebben samen met een groep toegewijde leveranciers het consortium Cultivation For Compounds opgericht. Dit consortium heeft zich gecommitteerd aan een vierjarig onderzoeks- en promotieprogramma over cannabisteelt.

Doelstelling

Cultivation For Compounds is gericht op het verbouwen van cannabis voor specifieke inhoudsstoffen. Het is duidelijk dat de cannabisindustrie de tuinbouwsector een veelbelovend perspectief biedt. Daarnaast hebben de bedrijven die het consortium vormen een ruime ervaring in de wereldwijde, legale cannabisindustrie. Het initiatief richt zich niet alleen op cannabisteelt in het algemeen, maar heeft een specifieke focus op de teelt van actieve inhoudsstoffen. Alle betrokken partners dragen er zorg voor dat het onderzoek wordt gedaan volgens de hoogste standaarden en nieuwste technieken die op de markt beschikbaar zijn. Naast de teelt is er binnen het onderzoek ook aandacht voor verwerkingstechniek van geoogste planten; hiervoor is de locatie voorzien van trimmachines en droogkasten. Dit stelt het consortium in staat om Cannabis van ‘zaad tot eindproduct’ te onderzoeken en om te sturen en controleren op inhoudsstoffen. Voor dit laatste wordt samengewerkt met een geaccrediteerd laboratorium.

 

 

Cultivation For Compounds had niet bestaan zonder haar consortiumpartners: Biobest, BrightLabs, Cannabis Drying, DCM, Fluence, Grodan, Master Products, MJ Tech, Phormium, Priva en sponsoren: KG Systems, Van Dijk Heating & Perfect Plants. Al deze bedrijven hebben hun vertrouwen en kennis in dit project gestoken.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Sanders, projectleider kassen of kijk op de site van Cultivators

Meer nieuws

Sorry, we konden geen berichten vinden. Probeer andere zoekterm(en).

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.