Cultivation for Compounds

Home > Projecten > Cultivation for Compounds

De aanleiding

Gebrek aan wetenschappelijke kennis over de groei & teeltomstandigheden van medicinale cannabis, maar ook dito gebrek over de oogst- en verwerkingstechnieken, zijn belangrijke knelpunten in de ontwikkeling van medicinale cannabis naar een vooraanstaand en duurzaam teeltgewas in Nederland. Maar het verhindert tevens de Nederlandse glastuinbouwleveranciers en dienstverleners om materialen c.q. kennis hiervoor te exporteren naar het buitenland.

Doelstelling

Het doel van de PPS is het verkrijgen van inzicht in productie en winning van de gewenste inhoudsstoffen voor cannabis, hoe deze te sturen en te beheersen gedurende de teelt, oogst en verwerking, teneinde hoogwaardige medicinale cannabisteelt mogelijk te maken op een duurzame wijze.

BEoogde impact

Hiermee kan de economische, ecologische, technische en sociale potentie die in het verwachte verdienmodel wat betreft medicinale cannabis aanwezig is voor de BV Glastuinbouw Nederland worden verzilverd.

Beoogde aanpak

Telen in een hightech omgeving voor inhoudsstoffen op medicinaal niveau is een ontwikkeling die ook de standaard zet voor toekomstige voedselproductie. Het World Horti Center, Vertify en Cultivators ontwikkelen een uniek publiek - private samenwerking bestaande uit een consortium van onderzoekscentra, veredelaars en toeleveranciers in de tuinbouwsector om het telen op inhoudsstoffen te onderzoeken in de volledige keten van zaad tot eindproduct voor medicinale cannabis. te ontwikkelen die ook als model voor andere medicinale gewassen kan dienen. Daarbij is een bijzondere aandacht voor het minimaliseren van het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen, (kunst)meststoffen, water en energie alsmede het gebruik van reststromen te maximaliseren om daarmee de milieu-impact te minimaliseren en daarmee de duurzaamheid en circulariteit te optimaliseren.

Meer weten

Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Sergio Harinck, projectleider Glastuinbouw Naaldwijk.

Sergio

Sergio Harinck

06 - 57 18 27 43

Logo AgriFood_TKI_kaal

Deze activiteit is mede gefinancierd uit de PPS-toeslag onderzoek en innovatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Meer nieuws

Sorry, we konden geen berichten vinden. Probeer andere zoekterm(en).

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.