Seed meets Technology klaar voor de start

Home > Actueel > Seed meets Technology klaar voor de start
8 juli 2021

Dat de zadenwereld weer klaar is voor fysieke evenementen blijkt wel uit de aanmeldingen voor Seed meets Technology 2021; ruim 45 bedrijven hebben zich al aangemeld. 20% van de deelnemende partijen is afkomstig uit het buitenland.

Het evenement vindt dit jaar plaats van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 september, mits de vergunning wordt toegekend die bij de gemeente is ingediend. In mei is gestart met de aanleg van de demovelden voor Sakata en Takii. Beide partijen laten hun nieuwe rassen zien in tientallen gewassen. Naast deze partijen zijn ook Gautier Semences (sla op water) en Wing Seed (kool) aanwezig op het demoveld.

Dit jaar zullen er vanuit de organisatie drie symposia georganiseerd worden, met de onderwerpen ‘sensoren’, ‘biostimulanten’ en ‘groene zaadontsmetting’. In het symposium over sensoren zal ingegaan worden hoe sensoren kunnen helpen om het stikstof- en watergebruik terug te dringen in diverse teelten. Het biostimulanten symposium richt zich op de wet- en regelgeving rondom biostimulanten en de resultaten van het Interreg project Bio4safe. In Engeland, België, Frankrijk en Nederland zijn de afgelopen vier jaar onderzoeken opgezet in zowel groente-, fruit- als bloemisterijgewassen om de werking van biostimulanten te onderzoeken. De resultaten worden in de bijeenkomst toegelicht.

Het symposium over groene zaadontsmetting richt zich op het project ‘Groen op Zaad’, een samenwerking tussen 18 partijen (zowel brancheorganisaties als fabrikanten en zaadbedrijven) die samen alternatieven zoeken voor het terugdringen van chemie in de zaadontsmetting.

Meld u nu aan

Geïnteresseerden die een bezoek willen brengen aan het evenement, kunnen zich aanmelden via www.seedmeetstechnology.nl. Momenteel is nog niet duidelijk wat de vereisten zijn met betrekking tot testen en/of vaccinatiebewijs.

Neem voor vragen en meer informatie contact op via info@seedmeetstechnology.com.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer nieuws

Terugblik Waterdag 2024

Terugblik op de Waterdag 2024.

Column; Beduvelen

Columnist Pieter Vlaar schrijft zijn frustratie van zich af met deze keer een column over 'beduvelen'.

Eten we morgen nog Nederlandse sla?

De Nederlandse slatelers slaan alarm want eten we morgen nog Nederlandse sla?