Terugblik en presentaties Gewasbeschermingsdagen groenteteelt 2023

'Goede inhoud' tijdens Gewasbeschermingsmiddelendagen groenteteelt

Door het krimpende middelenpakket wordt het juist toedienen van gewasbeschermingsmiddelen van steeds groter belang. Om inzicht te krijgen in de nieuwste middelen en de werking, kwamen circa 100 adviseurs en medewerkers op 19 en 20 april in ochtendsessies bijeen tijdens de Gewasbeschermingsdagen bij Vertify in Naaldwijk.

Het begint inmiddels een traditie te worden dat er Gewasbeschermingsdagen in april voor de groenteteelt en in oktober voor de sierteelt bij Vertify in Naaldwijk wordt georganiseerd. In de ochtenden zijn adviseurs in gewasbeschermingsmiddelen welkom en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Diverse fabrikanten demonstreerden in een rondgang de werking van hun producten en de compacte groepjes gaven gelegenheid om hierover in discussie te gaan. Denk bijvoorbeeld aan toepassing van (oude) bekende en nieuwe gewasbeschermingsmiddelen in de kas op komkommer evenals het effect van middelen gezien in petri schaaltjes.

De bezoekers waren positief gestemd over de gegeven informatie en kreten als ‘goede inhoud’ en ‘ interessante proeven’ waren te horen.

Na deze groenteteelteditie volgen in oktober 2023 de Gewasbeschermingsdagen die gericht zijn op de sierteelt.

IMG_3925