Studenten Fieldlab Vertical Farming winnen prijs voor beste video!

In het project Fieldlab Vertical Farming onderzoekt Vertify de mogelijkheden van het verticaal telen van producten in een gesloten, volledig geconditioneerde omgeving, waar de teelt (meestal) in meer lagen boven elkaar wordt geproduceerd met minimaal ruimtegebruik en zonder het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Hierin werken studenten samen met het bedrijfsleven en verzorgen wij de praktijkbegeleiding.

Ook andere vierdejaars studenten doen onderzoek voor diverse bedrijven. Van deze onderzoeken en bevindingen hebben de studenten van Hogeschool Inholland Delft een videopresentatie gemaakt. Deze video’s zijn beoordeeld door een vierkoppige jury en de presentatie van de groep studenten in Vertical Farming heeft gewonnen! 'Een creatieve en goed gekozen filmtechniek', aldus de jury.

Deze winnende groep onderzocht voor het project Fieldlab Vertical Farming hoe met behulp van blauw licht en ver-rood licht paprikaplanten optimaal opgekweekt kunnen worden in een Vertical Farming klimaatkamer. Een tuinder van het Montreahof in Berkel en Rodenrijs gaf bij dit onderzoek de kaders aan, vertelt Tuinbouw & Agribusiness student John. Hij is zoon van een radijsteler uit het Westland en dus erg thuis in de branche. Sjoerd van Marrewijk van Vertify begeleidde de studenten bij hun onderzoek in de wereld van Vertical Farming.

Naast de pragmatisch ingestelde John, bestond de groep ook uit meerdere Chinese studenten. John: "De juiste balans vinden tussen de meer theoretisch ingestelde Chinese studenten en de pragmatische insteek van onze Nederlandse teamleden was geen enkel probleem en maakte de taakverdeling juist makkelijker. De cultuurverschillen en omgangsvormen vormden een grotere te nemen horde. Maar door de samenstelling van mijn groep heb ik meer geleerd over de internationale context van de sector."
Het resultaat van dit onderzoek toont aan dat het enkel en alleen prijstechnisch nog niet interessant is voor opkwekers om over te stappen op de klimaatkamer. Sjoerd van Marrewijk (Vertify): "De kracht van het opkweken met Vertical Farming zit hem in de planbaarheid, reproduceerbaarheid en sturingsmechanismen van de klimaatkamers. Ook de traditionele teelt van allerlei andere gewassen plukt de vruchten van deze bevindingen."

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer nieuws

Aanvragen kennisvoucher

Aanvragen kennisvoucher weer mogelijk!

Effect van nutriënten op plantweerbaarheid

In 2021 is het TKI project ‘Effecten van nutriënten op ziekten, plaagorganismen en hun bestrijders’ gestart.

Studenten Hogeschool Inholland aan de slag in project De Groene Tulp

In het project De Groene Tulp 0.0 zijn onlangs studenten van het lectoraat Robotica van @InHolland Alkmaar toegevoegd aan het...