Bijeenkomst ‘Top technologie in bloembollen’ voorziet in behoefte

Home > Actueel > Bijeenkomst ‘Top technologie in bloembollen’ voorziet in behoefte

Op vrijdag 17 februari vond tijdens de Vaktentoonstelling de bijeenkomst ‘Toptechnologie in de bloembollen’ plaats. Een groep telers en anderen belangstellenden uit de sector is bijgepraat over de nieuwste technische innovaties in de bloembollenteelt. De bijeenkomst werd georganiseerd door Vertify en telde mee voor verlenging van de spuitlicentie thema Veiligheid & Techniek. De deelnemers waren enthousiast over het geboden programma waarmee aanwezigen helemaal up to date van de nieuwste technologieën zijn.

In de lezing door de WUR sprak Corné Kempenaar over de optimalisatie van teeltomstandigheden door middel van data, systemen en sensoren. In de lezing van Vertify, gingen Kristel van Ammers en Pieter Vlaar dieper in op dit onderwerp door te vertellen hoever de techniek op dat vlak is. Door middel van beelden lieten zij onder andere zien hoe een camera diverse onkruiden registreert en hierop kan anticiperen met de gewasbescherming.

Tijdens de rondgang werd de H2L ziekzoeker van Smit constructie nader bekeken en vertelden Paul Slagter van Green Simplicity en Sjors Wagenaar van Wagenaar Refrigeration hoe het klimaat in de (glas)tuinbouw en daar buiten is in te regelen.

Stigas ging dieper in op veilig werken met gewasbeschermingsmiddelen en Colja Corts van Landbouwportaal Noordholland stond stil bij de inhoud en maatregelen hoe met verbeteringsmogelijkheden het erf en perceel emissie arm kan worden gemaakt.

Er werd informatie en kennis gewisseld waar een ieder zijn voordeel mee kan doen. Onder het genot van een hapje en een drankje kon de middag met elkaar worden nabesproken.

Vaktentoonstelling Zwaagdijk 17-02-23_17
Vaktentoonstelling Zwaagdijk 17-02-23_28
Vaktentoonstelling Zwaagdijk 17-02-23_10
Vaktentoonstelling Zwaagdijk 17-02-23_19
Vaktentoonstelling Zwaagdijk 17-02-23_15
Vaktentoonstelling Zwaagdijk 17-02-23_20

De presentaties van deze dag zijn hier te vinden:

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer nieuws

Plantjesmarkt zaterdag 15 juni aan Zwethlaan te Honselersdijk

Plantjesmarkt aan Zwethlaan op 15 juni 2024

Druk bezochte Open middag Zoetwaterboeren

Verslag van de 3e Open dag Zoetwaterboeren in 2024.

Stagiair(e) Fieldlab Waterstof

Ben je op zoek naar een stage met combinatie van agri en techniek. Dan is dit iets voor jou!