Studenten doen proef in radijs in Vertical farming

Home > Actueel > Studenten doen proef in radijs in Vertical Farming

In de led container van onze vestiging in Naaldwijk is een groep 2e jaars studenten van Inholland Delft die de HBO opleiding Tuinbouw en Agribusiness doen, bezig met een onderzoek in het kader van ‘Fieldlab Vertical Farming’.

In de led container van onze vestiging in Naaldwijk is een groep 2e jaars studenten van Inholland Delft die de HBO opleiding Tuinbouw en Agribusiness doen, bezig met een onderzoek in het kader van ‘Fieldlab Vertical Farming’. In het tweede jaar kunnen de studenten van deze opleiding zich specialiseren in Business of Teelt. De groep studenten die de proef bij ons doet, heeft gekozen voor Teelt. Voor deze specialisatie konden zij kiezen uit 6 proeven. Hiervoor schreven zij zich individueel in en ontstond de groep. Daphne vertelt: ‘De proef die we doen is radijs telen in Vertical Farming. Dit bestaat nog niet en zijn dus de eerste die dit doen. Er komt veel bij kijken. ‘We hebben ons gericht op temperatuur, lichtintensiteit en vooral de substraten. Wij doen als allereerste tests in radijs in vertical farming.’, vult Matthijs aan.

Op dit moment is de groep bezig met de tweede teelt. In de eerste teeltproef was er in 18 dagen een oogstbare radijs gegroeid, terwijl planten die op dezelfde dag in de kas waren gezaaid nog een paar weken nodig hadden. Dat is een mooi resultaat. Wel vraagt het nog te veel energie en mag de vorm nog beter. Daar werken de studenten aan in de tweede proef.

De begeleiding vindt plaats door Sjoerd van Marrewijk en Matthijs Blind van Vertify, tuinder Erik de Jong van radijs groothandel JongFresh BV uit Monster en docent Frank van der Helm.

Op de vraag hoe ze het vinden roepen Daphne en Matthijs: ‘Uitdagend! We moeten er veel tijd voor vrij maken maar als het werkt, hebben we dat er voor over. Soms lukt de ene week beter dan de andere week maar we gaan gewoon door. Het is heel leuk om te doen.’.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer nieuws

Studenten Hogeschool Inholland aan de slag in project De Groene Tulp

In het project De Groene Tulp 0.0 zijn onlangs studenten van het lectoraat Robotica van @InHolland Alkmaar toegevoegd aan het...

Percelen gezocht voor onderzoek naar ritnaalden

Voor het uitvoeren van het onderzoek naar goede maatregelen om ritnaaldpopulaties onder de schadegrens te krijgen zijn we op zoek...

Bodemkwaliteitsplan om aaltjes het hoofd te bieden

In het project Bollen@Bodem&Aaltjes is het doel om kennis en instrumenten te leveren om de kwaliteit van eigen en huurpercelen...