Succesvolle negende editie Seed meets Technology achter de rug

Home > Actueel > Succesvolle negende editie Seed meets Technology achter de rug

“Een toegankelijke, compacte en zeer internationale beurs waarin zaad en innovatieve techniek elkaar naadloos aansluiten’’, aldus één van de bezoekers van Seed meets Technology. Het succesvolle evenement heeft haar negende editie er op zitten. Rond de 1500 bezoekers in maar liefst 77 nationaliteiten hebben in week 39 de beurs bezocht. De samenhang tussen nieuwe technieke, rassen en een kennisprogramma blijkt een unieke formule te zijn voor bedrijven die actief zijn in de zaadsector.

Organisator Wendy Houdijk van Vertify vertelt: “Nationale en internationale, vertrouwde en nieuwe bedrijven zijn aanwezig geweest met een stand of trading table. Opvallend is het aandeel internationale bezoekers en bedrijven dat elk jaar meer wordt. Het West-Friese dialect moest deze dagen even het onderspit delven want Engels was de hoofdtaal.”

De beurs zat dit jaar overvol met standhouders. “Het is echt noodzakelijk om als standhouder er op tijd bij te zijn, anders loop je het risico dat we vol zitten”.

Het programma met lezingen en symposia bracht genoeg diversiteit. Diverse bedrijven hebben lezingen aangeboden waarin inhoudelijk is ingegaan op producten en diensten. Hiernaast verzorgde Corvus drones een demonstratie waarin met een drone door de kas is gevlogen terwijl ondertussen teeltinformatie wordt verzameld.

Tijdens Seed meets Technology hebben er tevens drie symposia op de agenda gestaan. Hierbij komen er bedrijven aan bod die elkaar aanvullen op een actueel en objectief onderwerp omtrent zaadtechnologie. Zo werd er tijdens een symposium vertelt over zaaddroging en de voordelen hiermee in zaadkracht en energiebesparing.

Zaadbedrijven
De demonstratievelden van Takii Europe, Sakata, Germains, Wing Seed en Tozer liggen bij de beurs. Zo had men vanuit het restaurant een prachtig uitzicht op de velden met gewassen als kool, pompoen, wortel en spinazie. Het is mogelijk geweest om de velden onder begeleiding te bezoeken.

Editie 2024
De volgende editie vindt plaats van 24 tot en met 26 september 2024. Aanmelden voor een stand, trading table of demonstratieveld kan vanaf december via info@seedmeetstechnology.com

Blijf op de hoogte door de social media van Seed meets Technology te volgen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer nieuws

Plantjesmarkt zaterdag 15 juni aan Zwethlaan te Honselersdijk

Plantjesmarkt aan Zwethlaan op 15 juni 2024

Druk bezochte Open middag Zoetwaterboeren

Verslag van de 3e Open dag Zoetwaterboeren in 2024.

Stagiair(e) Fieldlab Waterstof

Ben je op zoek naar een stage met combinatie van agri en techniek. Dan is dit iets voor jou!