Seed Meets Technology

Home > Actueel > Seed Meets Technology
26 April 2021

2020 is een gek jaar geweest waarin de zevende editie van Seed meets Technology helaas niet door kon gaan. Momenteel ziet de wereld er een stukje optimistischer uit. Vanuit de overheid is de verwachting gesteld dat iedereen van de zomer is ingeënt tegen het Coronavirus, wat een positief vooruitzicht is. Daarom zijn we voornemens om Seed meets Technology 2021 door te laten gaan in week 39. Inmiddels is de officiële uitnodiging uitgestuurd en hebben zich al 17 bedrijven aangemeld.

Uiteraard zijn wij afhankelijk van de maatregelen vanuit de overheid. Wij verwachten tegen 1 juli definitief te beslissen of het evenement doorgezet wordt.

Concept

Seed meets Technology is een evenement waar de focus ligt op innovatieve zaadtechnologie, rassenassortiment en het toevoegen van waarde aan tuinbouwzaad. De initiatiefnemers willen samen met andere bedrijven gelieerd aan de zaadindustrie het programma van open dagen in week 39 versterken met thema’s als zaadbehandeling, fenotypering, zaadverwerkingsapparatuur, veredelingssupport, duurzame gewasbescherming en teeltsystemen. Van deelnemers wordt verlangd dat zij nieuwe producten of diensten ook daadwerkelijk demonstreren in de beurshal of op het proefveld. De opzet met demonstraties, proefvelden en bijeenkomsten dient tot interactie met de bezoeker te leiden.

Klik hier voor een filmimpressie van het evenement.

Symposia en bijeenkomsten

Naast de symposia die worden organiseert, kunnen deelnemers zelf ook een bijeenkomst, lezing of workshop organiseren. De thema’s van de symposia zijn dit jaar gericht op groene zaadbehandelingen, sensoren om water- en stikstofgebruik terug te dringen en hydroponics.

Bezoekers en doelgroep

Onder de bezoekers vallen professionals in de zaadsector, wederverkopers van zaden en aanverwante producten en grote telers. Daarnaast is het programma interessant voor zaadtechnologen, operators en teeltspecialisten van zaadbedrijven in de Seed Valley regio.

Vegetable Trials en gerichte communicatie telers

Voor een aantal deelnemers is de doelgroep telers en wederverkopers van zaden zeer belangrijk. Wij zetten dit jaar weer actief in op het benaderen van deze doelgroep door het opzetten van demovelden onder de naam ‘Vegetable Trials’. Hieronder valt ook de teelt op water. De eerste vier zaadbedrijven hebben hun deelname al bevestigd. Daarnaast bevindt het demoveld van Sakata zich op het veld tegenover Seed meets Technology.

Mocht u interesse hebben in deelname en/of andere vragen hebben, neem dan contact met ons op via info@seedmeetstechnology.com.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer nieuws

Ritnaalden zijn niet zomaar voor één gat te vangen

Ritnaalden veroorzaken de laatste tien tot vijftien jaar in toenemende mate schade en/of een schadepost in aardappelen. Voor zover bekend...

Open dag Akkerbouw in teken van nieuwste ontwikkelingen

Vandaag, donderdag 14 juli, vond bij loonbedrijf Sturm-Jacobs in Wieringerwerf de Open Dag Akkerbouw plaats. Een grote groep telers en...

Nieuwe projectleider Willem Kögeler

Even voorstellen: onze projectleider Willem Kögeler stelt zich voor