Grote belangstelling op Open Dag Bolbehandeling 2023

Home > Actueel > Grote belangstelling op Open Dag Bolbehandeling 2023

Ook dit jaar organiseerde Vertify de Open Dag Bolbehandeling. Op woensdag 13 september trokken circa 200 telers, branchegenoten en overige geïnteresseerden naar Vertify in Zwaagdijk voor een dag vol kennis, ontmoetingen, discussie en inspiratie.

Plenair

Gedurende het gezamenlijke plenaire programma kon onder leiding van dagvoorzitter Niels Kreuk, dieper ingegaan worden op actuele onderwerpen binnen het hoofdonderwerp Fusarium.

Michel Jansen beet het spits af door uit de doeken te doen wat Integrated Crop Management oftewel Integrale Gewas Aanpak inhoudt. Joris de Waard van P. Aker Zaden & Bloembollen BV gaf vanuit de export toelichting over problematieken binnen de export. Walter Zuijderduin van Hogeschool Leiden volgde hem op met een presentatie over het monitoren van Fusarium en Joop de Hoog van de WUR toverde uit de black box van Fusarium kaarten met kreten wat we wel aan Fusarium doen en wat we niet of onvoldoende doen.

Rondgang

Naast het plenaire gedeelte konden telers nieuwe kennis en inspiratie opdoen tijdens een rondgang langs diverse stands. Vertify presenteerde hier de resultaten van het project 'De Groene Tulp' en ‘Pilot Tulp & Bijgoed’ en ADAMA heeft de zoektocht naar een sterk dompelbad besproken. Bayer gaf toelichting over het product Velum Prime en Syngenta over hun product ‘Santox’.  In de gezamenlijke stand van Total Systems en CAV Agrotheek werden de nieuwste toepassingen in lijnschuimen voor kleine fusten gedaan en werd de zogenaamde ‘eee methode’ vertelt. Machinefabriek Akerboom liet met warmwaterbehandeling, koud ontsmetten en zuurscheider voor de broeierij, maatregelen zien tegen Fusarium en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft het belang aangegeven van een schone erf voor een schone sloot.  In de proef bolbehandeling die op de proeftuin in Breezand is uitgevoerd, heeft Agrifirm-GMN alternatieven middelen getest maar is daarnaast ook gekeken naar een nieuwe bolbehandelingstechniek.

De deelnemers waren enthousiast over het geboden programma dat voor veel afwisseling zorgde. Onder het genot van een hapje en een drankje kon de dag met elkaar worden nabesproken.

Via deze weg willen wij  de bezoekers bedanken voor hun komst en de standhouders voor hun bijdrage. Wij kijken terug op een geslaagde dag!

De presentaties van deze dag zijn hier te vinden:

Rondgang

ADAMA

Bayer

Hoogheemraadschap

Syngenta

Vertify rondgang

 

Plenair

P. Aker Bloembollen & Zaden

Hogeschool Leiden

Vertify

WUR

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer nieuws

Studenten Hogeschool Inholland aan de slag in project De Groene Tulp

In het project De Groene Tulp 0.0 zijn onlangs studenten van het lectoraat Robotica van @InHolland Alkmaar toegevoegd aan het...

Percelen gezocht voor onderzoek naar ritnaalden

Voor het uitvoeren van het onderzoek naar goede maatregelen om ritnaaldpopulaties onder de schadegrens te krijgen zijn we op zoek...

Bodemkwaliteitsplan om aaltjes het hoofd te bieden

In het project Bollen@Bodem&Aaltjes is het doel om kennis en instrumenten te leveren om de kwaliteit van eigen en huurpercelen...