Open dagen Vollegrondsgroenten

Home > Open dagen

Sluitkoolplatform

Een belangrijke locatie waar Vertify onderzoek uitvoert is het Sluitkoolplatform in Dirkshorn. Vertify zit al jaren op deze locatie die midden in het belangrijkste sluitkoolgebied van Nederland ligt. Op het Sluitkoolplatform kunt u terecht voor al uw proeven in sluitkool en overige koolgewassen. De locatie is met name geschikt voor demonstratieproeven en promotie. Ieder jaar worden er rondom het Sluitkoolplatform open dagen en presentaties georganiseerd die bezocht worden door telers en diverse andere partijen in de sector.

Peenplatform

Op het peenplatform komen kennis en innovatie bij elkaar. Het peenplatform is meer dan een demoveld. Discussie, vernieuwing en een kennisagenda zijn allemaal onderdeel van het peenplatform. De LTO kerngroep peen is initiatiefnemer. Kennis wordt ingebracht door het bedrijfsleven dat investeert in de peensector. Vakblad ‘v/d Grond’ zorgt voor de coördinatie.

Spruitkoolplatform

Al is de spruitenteelt een kleine teelt, er is voldoende energie in de sector om een spruitenplatform in te richten. Het spruitenplatform bevindt zich in Zevenhuizen bij de gebroeders Bos. De uitvoering en het onderhoud van de diverse demo’s is in handen van Vertify.