Open dag Akkerbouw in teken van nieuwste ontwikkelingen

Home > Actueel > Open dag Akkerbouw in teken van nieuwste ontwikkelingen

Op donderdag 14 juli vond bij loonbedrijf Sturm-Jacobs in Wieringerwerf de Open Dag Akkerbouw plaats. Een grote groep telers en anderen belangstellenden uit de sector is bijgepraat over onderzoek en innovaties in de akkerbouw. De Open dag Akkerbouw werd georganiseerd door Vertify. De deelnemers waren enthousiast over het geboden programma dat voor veel afwisseling zorgde.

 

Duurzaam omgaan met gewassen en bodem was een belangrijk thema van de avond. In diverse workshops is door Vertify en fabrikanten een aantal lopende ontwikkelingen aan de orde gekomen.

 

Adama stond stil bij de natuurlijke kiemgroeiregulator Talent®. Dit groene gewasbeschermingsmiddel kan worden gebruikt in de bewaring van de aardappel.

In de presentatie van BASF werd vertelt welke mogelijkheden er zijn in bestrijding van rhizoctonia, één van de grootste gevaren in het telen van aardappelen.

Hoe virussen in aardappelen verminderd kunnen worden, wordt onderzocht door Vertify. De nieuwste ontwikkelingen op dit gebied met methoden in techniek door stro afdekking, gaas en natuurlijke vijanden werden uit de doeken gedaan. De projecten Bean me up! en Digital Farming, waar onder andere Vertify in participeert, waren aanwezig om de inhoud te presenteren. De van realtime camera's en Augmenta-gewascamera voorziene spuittrekker was in werking te zien.

Sencrop liet zien hoe met hun producten de lokale weersomstandigheden, historische en live weergegevens of voorspellingen kan worden gevolgd. Het bestrijden van onkruid in suikerbieten en het gebruik van groenbemesters, werd door CAV Agrotheek besproken. In een project van Vertify met BO Akkerbouw zijn onderzoeksresultaten van insecten en onkruidbeheersing in bieten besproken. Tot slot werd met de Garford van Voets gedemonstreerd hoe met mechanische onkruidbeheersing in sla óm de planten heen kan worden geschoffeld.

 

De bezoekers zijn positief gestemd over de gegeven presentaties. Hiernaast waren de bewegende machines Garford en de van realtime camera’s voorziene spuittrekker van Pim Sturm, een interessante aanvulling. Er werd informatie en kennis gewisseld waar een ieder zijn voordeel mee kan doen. Onder het genot van een hapje en een drankje kon de avond met elkaar worden nabesproken.

Bekijk de presentaties van de bijeenkomst hier.

IMG_1319

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer nieuws

Studenten Hogeschool Inholland aan de slag in project De Groene Tulp

In het project De Groene Tulp 0.0 zijn onlangs studenten van het lectoraat Robotica van @InHolland Alkmaar toegevoegd aan het...

Percelen gezocht voor onderzoek naar ritnaalden

Voor het uitvoeren van het onderzoek naar goede maatregelen om ritnaaldpopulaties onder de schadegrens te krijgen zijn we op zoek...

Bodemkwaliteitsplan om aaltjes het hoofd te bieden

In het project Bollen@Bodem&Aaltjes is het doel om kennis en instrumenten te leveren om de kwaliteit van eigen en huurpercelen...