Grote belangstelling bij Dag van de Tulp

Home > Actueel > Grote belangstelling bij Dag van de Tulp

In deze tijd met een voortdurende belangstelling voor brandstof, was het thema voor de Dag van de Tulp 2023 toepasselijk ‘Ondernemen mèt energie’. Een record aantal bezoekers van ruim 300 bollenkwekers, broeiers, medewerkers en adviseurs kwamen afgelopen vrijdag 27 januari bij Vertify in Zwaagdijk bijeen. De organisatie van deze dag lag in handen van KAVB, Vertify, Rabobank, Hobaho, CNB, WUR en Vonk.

De hal van Vertify lag er weer prachtig bij met vele, kleurrijke tulpen van het nieuwste sortiment. Op de bedrijvenbeurs werden de meest interessante innovaties getoond en volop genetwerkt.

In het plenaire deel vond traditiegetrouw de jaarvergadering van de KAVB-Productgroep Tulp plaats, voorgezeten door Jacob-Jan Dogterom. Jaap Bond sloot dit gedeelte af door bij de actuele stand van zaken in de sector stil te staan. Frans Claassen van de BKD vertelde de ontwikkelingen in de keuring waarna de eerste glossy van het project de ‘Groene Tulp’, door programmamanager Michel Janssen werd uitgereikt. Deze eer viel te beurt aan de Bollenjongens die in een vermakelijk gesprek, waarin nog eens de kloof tussen het noorden en ‘de Zuid’ werd aangehaald, de fraaie glossy in ontvangst namen. Gastspreker Toon van Tol sloot het plenaire gedeelte af met een inspirerende voordracht met energie uit onverwachte hoek.

Na de pauze en het plenaire deel werd een interactief programma gestart met diverse workshops verzorgt door de organiserende partijen: Energieopslag in tijden van netcongestie, Actualiteiten in de broeierij, Bollenrevolutie en Efficiënt drogen.

De bijeenkomst werd afgesloten met een stamppottenbuffet waarmee de dag met elkaar kon worden nabesproken.

Dag van de Tulp 27-01-23_02
Dag van de Tulp 27-01-23_64
Dag van de Tulp 27-01-23_20
Dag van de Tulp 27-01-23_16
Dag van de Tulp 27-01-23_75
Dag van de Tulp 27-01-23_35

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer nieuws

Assistent projectleider/onderzoeker

Ben jij iemand die zich thuis voelt in glastuinbouw, onderzoek en technologie? Solliciteer dan gauw en wie weet wordt jij...

Nieuw teeltysteem op water voor drie dicht gezaaide gewassen

Telers van bladgewassen in vollegrond kampen de laatste jaren met meer productieverliezen, veroorzaakt door grondgebonden ziekten en schimmels. Dat is...

Geslaagde Vaktentoonstelling 2023

Van donderdag 16 tot en met zondag 19 februari 2023 vond de Vaktentoonstelling plaats.