Verduurzamingsonderzoek in tulpen krijgt een goed vervolg in de Groene Tulp 0 impact

Home > Actueel > Verduurzaamheidsonderzoek krijgt goed vervolg in Groene Tulp 0 impact

De afgelopen vier jaar heeft er veel onderzoek plaatsgevonden binnen de PPS (publiek-private samenwerking) De Groene Tulp om de verduurzamingsvraagstukken voor de tulpensector  vorm te geven. Dit heeft geresulteerd in waardevolle uitgangspunten met nieuwe technieken en teeltsytemen om verminderd afhankelijk te zijn van chemische gewasbescherming.  Telers en adviseurs kunnen hiermee concrete stappen zetten om vernieuwend en toekomstbestending teeltsystemen vorm te geven. Daarmee zijn we er echter nog niet.

Om verder te blijven ontwikkelen en te onderzoeken hoe de sector er over 5 tot 10 jaar uit moet komen te zien ten aanzien van verduurzaming, is een nieuwe PPS "De Groene Tulp 0 impact" uitgeschreven en goedgekeurd. In verband met de Green Deal in 2030, zal de komende 4 jaar ingespeeld moeten gaan worden op de vraagstukken die op de lange termijn vereist gaan worden aan de sector. De oplossingen hiervoor worden complexer en zullen meer en meer in elkaar gevlochten moeten worden. Uitgangspunt blijft natuurlijk een rendabele en toekomstbestendige tulpensector. De komende maanden volgt er een uitwerking van de werkpakketten binnen de nieuwe PPS en zal er met de sector en de participanten gestart gaan worden met De Groene Tulp 0 impact.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer nieuws

Aanvragen kennisvoucher

Aanvragen kennisvoucher weer mogelijk!

Studenten Fieldlab Vertical Farming winnen prijs voor beste video!

Vdeo’s van studenten zijn beoordeeld door een vierkoppige jury en de presentatie van de groep studenten in Vertical Farming heeft...

Effect van nutriënten op plantweerbaarheid

In 2021 is het TKI project ‘Effecten van nutriënten op ziekten, plaagorganismen en hun bestrijders’ gestart.