Grote belangstelling tijdens gewasbeschermingsdagen sierteelt

Home > Actueel > Grote belangstellling tijdens Gewasbeschermingsdagen sierteelt

Door het krimpende middelenpakket wordt het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen van steeds groter belang. Om inzicht te krijgen in de nieuwste middelen en de werking, kwamen circa 280 glastuinbouwondernemers en adviseurs op 5 en 6 oktober in vier sessies bijeen tijdens de Gewasbeschermingsdagen bij Vertify in Naaldwijk.

Het thema tijdens deze dagen was sierteelt waarbij verschillende toelatinghouders in een rondgang de werking van hun producten hebben laten zien aan, in de ochtend adviseurs en in de middag aan telers. Denk bijvoorbeeld aan het effect van diverse spuittechnieken gezien in blacklight, de nieuwe duurzame gewasbeschermingsmiddelen en proeven van meeldauw in Botrytis.

De bezoekers waren positief gestemd over de gegeven informatie en hebben aangegeven meer ‘inzicht te hebben gekregen in het middelenpakket’ en ‘op scherp te zijn gesteld’.

Na deze sierteelteditie volgen in april 2023 de Gewasbeschermingsdagen die gericht zijn op de groenteteelt.

Aanwezige presentaties kunt u hier terugvinden.

XZGQ2307
RYQO2415

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer nieuws

Administratief medewerker 32 – 38 upw

Zoek je afwisseling in werkzaamheden en werk je graag met mensen en cijfers? Deze leuke job heeft het allemaal in...

Bouwen aan een vernieuwd teeltsysteem voor bladgewassen

Het topsectorprogramma 'duurzame teelt van bladgewassen en selderij' is bezig met het derde jaar. Op de bladgewassendag eind september liet...

Assistent bedrijfsleider

Houd je van afwisseling en dynamiek? Neem je verantwoordelijkheid en werk je graag in de glastuinbouw? Dan is deze vacature...