Vertify en Agrifirm-GMN organiseren geslaagde Open Dag Bolbehandeling

Home > Actueel > Vertify en Agrifirm-GMN organiseren geslaagde Open Dag Bolbehandeling

Ook dit jaar organiseerden Vertify en Agrifirm-GMN de Open Dag Bolbehandeling. Afgelopen woensdag trokken circa 200 telers, branchegenoten en overige geïnteresseerden naar Vertify in Zwaagdijk voor een dag vol kennis, ontmoetingen, discussie en inspiratie.

Plenair

Gedurende het gezamenlijke plenaire programma kon onder leiding van Niels Kreuk, voorzitter kring West-Friesland (KAVB), met een drie koppig panel dieper ingegaan worden op actuele onderwerpen binnen de bolbehandeling.

Gerard Top beet het spits af. Vanuit zijn rol als CEMMP bij de KAVB informeerde hij de telers over de ontwikkelingen in het middelenpakket en impact van de (toekomstige) regelgeving. Michel Jansen, programmamanager van De Groene Tulp, volgde hem op met een presentatie over ervaringen in innovatieve technieken en concepten in de bolbehandeling. Bram Mulder, teeltspecialist bij Agrifirm-GMN, sloot de presentatiereeks af met een verhaal over hoe biostimulanten een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere bolbehandeling.

Hierna volgde een discussie met het panel en geïnteresseerden in de zaal met vragen als ‘Wat zit er over 5 jaar in het dompelbad?’ en ‘Moeten we een bepaalde mate van zuur gaan accepteren?’.

Rondgang

Naast het plenaire gedeelte konden telers nieuwe kennis en inspiratie opdoen tijdens een rondgang langs diverse stands. Vertify presenteerde hier de resultaten van het project 'De Groene Tulp' en Agrifirm-GMN liet resultaten zien van de bolbehandelingsonderzoeken uit Breezand en Zwaagdijk. Bij deze onderzoeken is, in verband met de veranderende etiketten, gekeken naar alternatieve behandelingen. Ook nieuwe potentiële producten worden getest, net als de nieuwe bolbehandelingstechnieken.

BASF, Adama, Syngenta en Bayer Crop Science waren ook aanwezig om resultaten van diverse proeven toe te lichten. Naast de bollenproeven liet Total Systems de telers kennis maken met de nieuwste technieken met betrekking tot geautomatiseerde machines en verwerkingslijnen. Agri Treat Projects gaf een toelichting op Foamcoat, een nieuw schuimmiddel op biologische basis.

De deelnemers waren enthousiast over het geboden programma dat voor veel afwisseling zorgde. Onder het genot van een hapje en een drankje kon de dag met elkaar worden nabesproken.

Bekijk de video hieronder voor een sfeerimpressie van de open dag.

Via deze weg willen wij  de bezoekers bedanken voor hun komst en de standhouders voor hun bijdrage. Wij kijken terug op een geslaagde dag!

Bekijk de presentaties van de bijeenkomst hier.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer nieuws

Documentaire serie deel IV; Terugblik op de voortgang in project ‘digital farming’

In deze vierde en afsluitende aflevering in onze documentaire serie over precisiespuiten blikken we terug op de voortgang die in...

Update project Bollen@Bodem&Aaltjes: integraal aangepakt

Voor een duurzamere bollenteelt, is niet alleen gezond uitgangsmateriaal nodig, maar ook een gezonde bodem. Daarvoor is integraal bodembeheer essentieel,...

Eerste exemplaar boek Plant Empowerment uitgereikt

Tijdens het event ‘Impact van efficiënt telen’ werd het eerste exemplaar van het boek Plant Empowerment overhandigd aan projectleider glastuinbouw...