Laden Evenementen

Spuittechnieken & Precisie Gewasbescherming

Door het krimpende middelenpakket wordt het juist toedienen van gewasbeschermingsmiddelen steeds belangrijker. Op welke manier kunt u als teler het meest efficiënt gebruik maken van spuitapparatuur met maximale effectiviteit en een zo laag mogelijke milieulast? Tijdens deze bijeenkomst, georganiseerd door Vertify en Glastuinbouw Nederland, wordt u geïnformeerd over de nieuwste technieken en ontwikkelingen op het gebied van toediening van gewasbeschermingsmiddelen en de inzet van biologische bestrijders. De bijeenkomst is onderdeel van de pilot ‘Precisie Gewasbescherming Glastuinbouw’*.

 

In het plenaire gedeelte wordt onder andere dieper ingegaan op recente ontwikkelingen in Europees en landelijk beleid op het gebied van gewasbescherming. Hierna start een interactief programma in de onderzoeksafdelingen van Vertify met diverse demonstraties en workshops. Tijdens de rondgang wordt het nut van optimale spuittechnieken gedemonstreerd, met de juiste toepassingsomstandigheden en goed gebruik van hulpstoffen. Ook het onderhoud van spuitapparatuur, nieuwe technieken, doppenkeuze, juiste druk en spuitvolumes komen aan bod.

PROGRAMMA

12.30 uur Ontvangst
13.00 uur Opening door Jeroen Sanders (Vertify)
13.05 uur Nationaal en Europees beleid gewasbescherming door Kyra Broeders (Glastuinbouw Nederland)
13.25 uur Toelichting Pilot Precisie Gewasbescherming* door Liesbeth Nijs (Glastuinbouw Nederland)
13.35 uur Toelichting steekproeven plantgezondheid uitgangsmateriaal door Sergio Harinck (Vertify)
13.50 uur Toelichting workshops door Sergio Harinck (Vertify)
14.00 uur Workshopronde 1
15.00 uur Pauze
15.20 uur Workshopronde 2
17.00 uur Netwerkborrel
17.30 uur Einde bijeenkomst

 

VERLENGING SPUITLICENTIE

Deze bijeenkomst kunt u ook mee laten tellen als dagdeel voor verlenging spuitlicentie, onderdeel Veiligheid en Techniek. De kosten voor verlenging spuitlicentie bedragen € 65.

Vergeet uw spuitlicentiepas niet mee te nemen naar de bijeenkomst!

 

De genoemde kosten zijn per persoon en exclusief btw. Indien u niet via IDEAL wil betalen ontvangt u de factuur na afloop van de bijeenkomst. Er wordt dan € 7,50 administratiekosten in rekening worden gebracht. U kunt dit op het aanmeldformulier aangeven.

 

AANMELDEN

Meld u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht en kan tot maandag 26 februari, 12.00 uur, mits er nog plaats is. Ter plaatse aanmelden voor de bijeenkomst is niet mogelijk.

Locatie

World Horti Center
Europa 1
Naaldwijk, 2672 ZX Nederland
+ Google Maps

Meer evenementen

Open Dag Zoetwaterboeren

Open dag Zoetwaterboeren is op 6 juni 2024.

Open Dag Tulp

Thema Open Dag Tulp 2024: ‘Tulpengalmijt onder controle door een integrale aanpak.’ Hoe kunnen we controle krijgen op tulpengalmijt door…