Geslaagde bladgewassendag 5 april 2023

Home > Actueel > Geslaagde bladgewassendag 5 april 2023

De jaarlijkse Bladgewassendag die plaatsvond op 5 april in Meteren en georganiseerd door Vollegrondsgroentenet, kende een programma waarbij onderzoek, nieuwe ontwikkelingen en verduurzaming centraal hebben gestaan.

De mogelijkheden voor de inzet van groene gewasbescherming werd door projectleider vollegrondsgroente Ingrid Commandeur, toegelicht. Eén van de conclusies van het onderzoek is dat er zowel voor insecten als Bremia mogelijkheden zijn voor het toepassen van groene middelen.

Matthijs Blind, projectleider glastuinbouw, gaf deze middag uitleg over het project Hy4dense waar onderzocht is hoe dichtgezaaide gewassen op water geteeld kunnen worden. Uitkomst van het project is dat er daadwerkelijk een prototype ontwikkeld is voor deze teelt.

Telers die met oppervlaktewater beregenen, kunnen te maken krijgen met de eis vanuit Global Gap over watermonitoring. Nicolette Quadvlieg van GroentenFruithuis gaf hierover uitleg.

Tim Bos van Koppert presenteerde de inzet van natuurlijke vijanden in de vollegrondsgroenteteelt. Met name in prei zijn al veelbelovende resultaten.

Het laatste onderwerp van de middag was weerbaar telen. Jantineke Hofland van Weerbare Plant, gaf uitleg over de mogelijkheden.

Al met al was het een zeer informatieve middag waar veel kennis gedeeld is met als aanwezigen een mix van telers en beleidsmakers.

De volgende Bladgewassendag wordt op donderdag 28 september georganiseerd.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer nieuws

Grote belangstelling op Open Dag Bolbehandeling 2023

Op woensdag 13 september vond de Open Dag Bolbehandeling 2023 plaats.

Toekomst akkerbouwgewassen besproken tijdens Open Dag Akkerbouw

Op donderdagavond 13 juli vond bij loonbedrijf Sturm-Jacobs in Wieringerwerf de Open Dag Akkerbouw plaats.

Biostimulanten van bol tot in de bodem uitgezocht

Het doel van het project is het mogelijke effect meten van biostimulanten op de vitaliteit van de tulp en de...