Geslaagde bladgewassendag 5 april 2023

Home > Actueel > Geslaagde bladgewassendag 5 april 2023

De jaarlijkse Bladgewassendag die plaatsvond op 5 april in Meteren en georganiseerd door Vollegrondsgroentenet, kende een programma waarbij onderzoek, nieuwe ontwikkelingen en verduurzaming centraal hebben gestaan.

De mogelijkheden voor de inzet van groene gewasbescherming werd door projectleider vollegrondsgroente Ingrid Commandeur, toegelicht. Eén van de conclusies van het onderzoek is dat er zowel voor insecten als Bremia mogelijkheden zijn voor het toepassen van groene middelen.

Matthijs Blind, projectleider glastuinbouw, gaf deze middag uitleg over het project Hy4dense waar onderzocht is hoe dichtgezaaide gewassen op water geteeld kunnen worden. Uitkomst van het project is dat er daadwerkelijk een prototype ontwikkeld is voor deze teelt.

Telers die met oppervlaktewater beregenen, kunnen te maken krijgen met de eis vanuit Global Gap over watermonitoring. Nicolette Quadvlieg van GroentenFruithuis gaf hierover uitleg.

Tim Bos van Koppert presenteerde de inzet van natuurlijke vijanden in de vollegrondsgroenteteelt. Met name in prei zijn al veelbelovende resultaten.

Het laatste onderwerp van de middag was weerbaar telen. Jantineke Hofland van Weerbare Plant, gaf uitleg over de mogelijkheden.

Al met al was het een zeer informatieve middag waar veel kennis gedeeld is met als aanwezigen een mix van telers en beleidsmakers.

De volgende Bladgewassendag wordt op donderdag 28 september georganiseerd.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer nieuws

Studenten Hogeschool Inholland aan de slag in project De Groene Tulp

In het project De Groene Tulp 0.0 zijn onlangs studenten van het lectoraat Robotica van @InHolland Alkmaar toegevoegd aan het...

Percelen gezocht voor onderzoek naar ritnaalden

Voor het uitvoeren van het onderzoek naar goede maatregelen om ritnaaldpopulaties onder de schadegrens te krijgen zijn we op zoek...

Bodemkwaliteitsplan om aaltjes het hoofd te bieden

In het project Bollen@Bodem&Aaltjes is het doel om kennis en instrumenten te leveren om de kwaliteit van eigen en huurpercelen...