Open dagen in Bloembollen

Home > Gewassen > Bloembollen > Open dagen

Vertify organiseert open dagen bloembollen voor telers en belanghebbenden in de sector. De open dagen worden regionaal georganiseerd in de kerngebieden van de bloembollenteelt. De volgende open dagen vinden jaarlijks plaats:

  • Open middag voorjaarsbloeiers Noordelijk Zandgebied (Julianadorp)
  • Open middag zomerbloeiers Noordelijk Zandgebied (Julianadorp)
  • Open middag tulpen West-Friesland (Zwaagdijk-Oost)
  • Open middag tulpen Noordoostpolder (Creil)
  • Open middag lelie Stichting Regionaal Onderzoek Lelieteelt (Wapse)
  • Open middag tulpen Noordwijkerhout
  • Open middag bolontsmetting West-Friesland (Zwaagdijk-Oost)

De data van de open dagen vindt u in onze evenementenagenda.

Tijdens de open dagen lichten specialisten van Vertify en toeleveranciers proeven toe met nieuwe gewasbeschermingsproducten- en strategieën, meststoffen, plantversterkers en teeltstrategieën. Ook worden lezingen gehouden over actuele onderwerpen in de sector. De open dagen kunnen meetellen voor verlenging van de spuitlicentiepas.

Vaktentoonstelling

In de bedrijfsgebouwen van Vertify vindt in februari de Vaktentoonstelling plaats. De Vaktentoonstelling is een tweedaagse vakbeurs voor het bloembollen bedrijfsleven. De basis is een grote marktbroeishow met daaromheen een prachtig aangeklede tulpenshow.

Daarnaast tonen broeierijbedrijven op de Trade Fair aan bloemeninkopers hun nieuwe concepten en marktklare assortiment. Op beide dagen vindt ’s avonds een vakbijeenkomst plaats. Op zaterdag en zondag na de Vaktentoonstelling is de bloemenshow open voor publiek. Verder is er een bedrijvenbeurs waar toeleveranciers aan de sector nieuwe producten en diensten laten zien.

De totale oppervlakte van de Vaktentoonstelling is meer dan 2.000 vierkante meter. Bekijk voor meer informatie de website van de Vaktentoonstelling.

In 2021 vindt de Vaktentoonstelling niet in fysieke vorm plaats, maar digitaal. De tulpen worden via een 3D-scan gepresenteerd. U kunt op deze manier digitaal door de tulpen navigeren en ze van alle kanten bekijken. Van iedere tulp kunt u informatie inzien.

Dag van de Tulp

De Dag van de Tulp is een must voor alle tulpenkwekers en -broeiers. Naast een uitgebreide marktbroeishow, een inspirerende spreker en nuttige workshops, is er alle tijd om tussen de tulpen te netwerken . De Dag van de Tulp is een gezamenlijk initiatief van Vertify, KAVB, PPO, Clusius College, Hobaho en CNB. De middag vindt plaats bij Vertify.

In 2021 vindt de Dag van de Tulp niet in fysieke vorm plaats, maar digitaal. De tulpen worden via een 3D-scan gepresenteerd. U kunt op deze manier digitaal door de tulpen navigeren en ze van alle kanten bekijken. Van iedere tulp kunt u informatie inzien.