Laden Evenementen

Open dag Bolbehandeling

Fusarium oxysporum, zuur, we kennen het al decennia en ontkomen niet aan de opbrengstderving die het ongevraagd kost. Fusarium zal altijd aanwezig zijn en de omstandigheden bepalen hoe erg het kan uitgroeien. Wat is de laatste stand van zaken omtrent inzichten in de wetenschap van deze vervelende mee-eter? Wat moet je als ondernemer toepassen om het beheersbaar te houden?

Op deze vragen krijgen we inzichten en antwoorden op de Open Dag Bolbehandeling 2023 op woensdag 13 september bij Vertify in Zwaagdijk.

Rondgang

Tijdens de rondgang op de proefvelden licht Vertify de resultaten van de bolbehandelingsproef ‘De Groene Tulp’ toe. Daarnaast worden resultaten uit het pilotproject ‘Duurzame Teelt van Tulp & Bijgoed’ besproken.

ADAMA Ltd. bespreekt de zoektocht naar een sterk dompelbad en Bayer gaat voor een maximale opbrengst in bolbehandeling met Velum Prime. In hun gezamenlijke stand doet Total Systems BV uit de doeken wat de nieuwste toepassingen zijn met in lijnschuimen voor kleine fusten met bollen en laat CAV Agrotheek B.V. Fusarium geen kans krijgen met hun ‘revolutionaire ‘eee methode’ voor duurzaam bolbehandelen: emissiearm, effectief en efficiënt’. Volgens Syngenta kan Fusarium beheerst worden met Santox, dat daarnaast sinds dit jaar breder voor alle telers inzetbaar is.

Machinefabriek Akerboom B.V. geeft met warmwaterbehandeling, koud ontsmetten en zuurscheider voor broeierij maatregelen tegen fusarium en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) geeft het belang aan van een schoon erf voor een schone sloot.

Wat gebeurt er als een middel zoals Captan® verdwijnt? Welke mogelijkheden zijn er en wat zijn de effecten hiervan? Deze vragen staan bij Agrifirm-GMN centraal in de twee proeven die zij laten zien.

Gezamenlijke presentaties

In een gezamenlijk moment zullen er onder leiding van dagvoorzitter Niels Kreuk presentaties worden gehouden waarin Michel Jansen van Vertify uit de doeken doet wat Integrated Crop Management inhoudt. Walter Zuijderduijn van Hogeschool Leiden zal vertellen over het monitoren van Fusarium en Joop de Hoog van de Wageningen University & Research onthuld wat ‘black box Fusarium’ inhoudt. Tot slot zal Joris de Waard van P. Aker b.v. Zaden & Bloembollen BV vanuit de export toelichting geven.

Ochtend of middagprogramma naar keuze met lunch

U kunt kiezen voor een ochtend- of een middagprogramma met rondgang en plenaire presentaties. Wij nodigen u ook graag uit voor een heerlijke lunch.

Verlengen spuitlicentie

U kunt uw spuitlicentie (thema Teelt) verlengen a € 57,50 excl. BTW.

Aanmelden is verplicht en kan hier.

Gegevens

Datum:
13 sep 2023
Evenement Categorie:

Locatie

Vertify
Tolweg 13
Zwaagdijk-Oost, 1681 ND Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0228-563164
Bekijk de site van Locatie

Meer evenementen

Energie-event

Gewasbeschermingsdagen sierteelt 2023

Op woensdagochtend 4 en donderdagochtend 5 oktober 2023 organiseren wij van 08.45 tot ongeveer 14.00 uur de jaarlijkse Gewasbeschermingsdagen voor de…