Laden Evenementen

Cursus Hydroponics

In de high-tech tuinbouw doen zich allerlei innovaties voor in de ontwikkeling van teeltsystemen. De afzetmarkt voor groenten en bloemen vraagt om teeltmethoden die meer duurzaam zijn. Zowel HAS Hogeschool als Vertify doen al jarenlang onderzoek naar gesloten teelten zonder daglicht en bijpassende hydroponic teeltmethoden, meer bekend als telen op water. Tientallen telers in Nederland telen inmiddels in LED-cellen en/of hydroponic teeltsystemen. Wereldwijd zet de trend van Vertical Farming en Urban Farming zich daarnaast door. Handel, veredeling en toeleverancies commiteren zich aan deze nieuwe teeltmethode. Om telen zonder daglicht tot een succes te maken is naast de kennis over LED recepten ook de kennis van Plantenfysiologie en Waterhuishouding in deze teeltsysteem cruciaal. Vertify en HAS Hogeschool organiseren daarom de gezamenlijke cursus hydroponics in de high-tech tuinbouw.

Voor wie
De cursus is bedoeld voor mensen uit de tuinbouwsector die meer uit hun waterteeltsysteem willen halen, die nadenken over introductie van gesloten teelt onder LED op hun bedrijf of die zich serieus willen verdiepen in hydroponics. De cursus richt zich op telers, (toegepast) onderzoekers, (assistent-) veredelaars, (assistent-) bedrijfsleiders en ontwikkelaars/adviseurs uit de toeleverende industrie.

Programma
Het programma van de cursus ‘Hydroponics voor high-tech tuinbouw’ bestaat uit vijf cursusdagen met ieder een eigen hoofdthema. De onderdelen die tijdens de cursus behandeld worden hebben betrekking op de cruciale factoren in teelt op water systemen. HAS Hogeschool en Vertify bundelen voor deze cursus hun krachten en putten uit kennis en ervaring uit het onderzoek de afgelopen jaren.

Dagdeel 1: Waterhuishouding deel 1 (plantenfysiologie)
Dagdeel 2: Waterhuishouding deel 2 (plantenfysiologie)
Dagdeel 3: Waterhuishouding deel 3 (plantenfysiologie)
Dagdeel 4: Bemesten, beluchten, watertemperatuur
Dagdeel 5: Waterverbruik, waterontsmetting, ziekten en plagen op/in water

Programma
De cursusdagen worden georganiseerd bij Vertify.
De cursus start maart 2021 en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 13.00 uur tot 17.00 uur.

18 maart 2021
25 maart 2021
1 april 2021
8 april 2021
15 april 2021

Certificering
Heb je de cursus met goed gevolg doorlopen, dan ontvang je een bewijs van deelname ‘Hydroponics voor high-tech tuinbouw’ van HAS Hogeschool en Vertify.

UPDATE: de webinar van 14 januari is VOL. De volgende webinar staat gepland op 18 februari. Houd onze website en social media in de gaten voor de uitnodiging.

Locatie

Vertify
Tolweg 13
Zwaagdijk-Oost, 1681 ND Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0228-563164
Site:
www.vertify.nl

Meer evenementen

Vaktentoonstelling

In de bedrijfsgebouwen van Vertify in Zwaagdijk-Oost vindt van 11 tot en met 13 februari 2021 de achtste editie van…

Seed meets Technology 2021

In week 39 opent het Seed Valley-gebied opnieuw zijn deuren voor haar klanten. Naast de open velddagen bij een aantal…